Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Amennyiben itt marad az oldalon, vagy bezárja ezt a figyelmeztetést, Ön elfogadja ezt. További infók

Elfogadom

Kiemelt támogatók!

 

 

Kérünk segítsd Te is egyesületünk munkáját adód 2%-ával!!!

A kitöltendő formanyomtatvány megtalálható  itt .

Sikerült a középmezőnyben végezni a Szuperliga első tornáján!


09 Oct
  • Megtekintve: 66

   Maratoni tornával indult a 2017-2018-as szezon a szuperligában, a Buzau-ban megrendezett négy napos viadalon csapatunk újoncként mutatkozott be a legfelső ligában. A tavasszal feljutott Fejér Konnert András, Kádár Tibor, Tamás Szabolcs és György István edző-játékos alkotta csapat mellé a nyáron csatlakozott a vajdasági Cservik Krisztián, kiegészítve az egyre jobban összekovácsolodó udvarhelyi csapatot.

   Sepsiszentgyörgy ellen kezdett csapatunk és nem is akárhogyan, ugyanis 2-0-ás vezetéssel indítottuk a találkozót György és Fejér révén, azonban a tavalyi negyedik helyezett lassan ledolgozta a hátrányt és megfordította az eredményt, a végén pedig 5-3-as háromszéki győzelmet mutatott az eredményjelző. A második mérkőzésre Kolozsvár ellen edzőjátékosunk kicserélte a csapatot és Cservik valamint Tamás kapott játéklehetőséget, utóbbi már az első mérkőzésen eldünthette volna a találkozó sorsát, de 3-2-es vereséget szenvedett Marchis-tól, így Cservik-re és György István-ra maradt a feladat, hogy megpróbálják a harmadik emberüket nélkülöző kolozsváriakat legyőzni. György Szilárd ellen természetesen nem sok esély maradt senkinek közülünk, de a második emberüket sikerült mindkét játékosunknak elcsípni, a harmadik emberük pedig nem jelentett gondot a végén Tamásnak, így nagy meglepetésre 5-4-re sikerült legyőzni a tavalyi bronzérmes gárdát. 

   A második játéknapon Campulung ellen majdnem sikerült meglepni a jóval esélyesebb és tapasztaltabb ellenfelet, Fejér és Cservik is nagyszerű formát mutatott, de a mérleg nyelve a végén mégis csak a campulungiak felé mozdult, közel négy órás mérkőzést követően 5-2-re nyert a Pristavu Campulung. A negyedik fordulóban a bajnok Mioveni ellen újabb szoros mérkőzéseket játszottak a mieink, de a román bajnok semmit nem bízott a véletlenre, nem igazán engedte a mieinket kibontakozni. 

   A harmadik játéknapon a Konstancai Topstar ellen szeretett volna csapatunk újabb győzelmet bezsebelni, 2-2-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a sok mindent eldöntő Cservik-Grigore mérkőzés végén a tengerparti játékos nem kis szerencsének örvendve jutatta előnyhöz csapatát, Krisztián a döntő szettben 9-1-ről jött fel és egyenlített, majd 11-11-es állásnál Grigore menthetetlen necces labdával szerezte meg a győzelmet. Konstanca végül 5-2-es győzelemmel biztosította be a helyét a legjobb négy között. A hatodik mérkőzésre sikerült felállnia csapatunknak, a Craiovai U. ellen nagyot alkotott csaptunk minden játékosa, a kellemetlen játékerőt képviselő oltyánokat magabiztos 5-1-re sikerült legyőzni, megszerezve a második fontos győzelmet.

   Az utolsó fordulóban Beszterce ellen ki-ki meccs következett, ugyanis ők is hasonlóan két győzelmet szereztek addig a tornán. 2-2-ig kiegyensúlyozott harc zajlott, majd a beszterceiek elhúztak 4-2-re, de Cservik és Fejér győzelmeivel kiegyenlített csapatunk, a döntő mérkőzést viszont  Hurloi zsebelte be Kádár ellen, így 5-4-esvereséget szenvedtünk. 

   Két győzelemmel és öt vereséggel csapatunk így a hatodik helyen zárta az első felvonást, csupán egy ponttal lemaradva  a felső rájátszát érő negyedik helyről, a januári folytatásban tehát még bármi megtörténhet, csapatunk minden tagja azon lesz, hogy a mostani remek teljesítményt felülmúlva ezen a helyezésen még egyet javítson a folytatásban.

Eredmények, Szuperliga I. turné:

ISK-FSK–Sepsiszentgyörgyi Electrica 3–5 (György, Fejér-Konnert, Kádár)

ISK-FSK–Kolozsvári Politechnica 5–4 (Cservik 2, György 2, Tamás)

ISK-FSK–Câmpulung 2–5 (Cservik, Fejér-Konnert)

ISK-FSK–Mioveni 0–5

ISK-FSK–Konstancai Topspin 2–5 (Fejér-Konnert, Cservik)

ISK-FSK–Craiovai Universitatea 5–1 (Cservik 2, Fejér-Konnert 2, György 1)

ISK-FSK–Besztercei Olimpiai Központ 4–5 (Fejér-Konnert 2, Cservik 2)

A bajnokság állása: 1. Mioveni 7 győzelem, 2. Câmpulung 6 3. Konstanca 5 4. Beszterce 3 5. Sepsiszentgyörgy 3 6. ISK-FSK 2 7. Kolozsvár 2 8. Craiova 0loading...